Ρόδος

Το νησί της Ρόδου έχει το σχήμα της αιχμής ενός δόρατος, μήκος 79.7 χιλιόμετρα, πλάτος 38 και συνολική επιφάνεια 1.400 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Οι ακτογραμμές της είναι περίπου 220 χιλιόμετρα.

Η πόλη της Ρόδου είναι χτισμένη στο βορειότερο άκρο του νησιού, όπου βρίσκεται και το λιμάνι. Το διεθνές αεροδρόμιο Διαγόρας (Κωδικός IATA: RHO) βρίσκεται 14 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, στην περιοχή Παραδείσι. Το πολύ καλό οδικό δίκτυο απλώνεται από την πόλη προς τις ανατολικές και δυτικές ακτές του νησιού.

Κατά τους αρχαίους χρόνους, η Ρόδος αποτελούσε την πατρίδα ενός από τα 7 θαύματα του κόσμου – τον περίφημο Κολοσσό. Αυτό το γιγάντιο άγαλμα από μπρούντζο, που ολοκληρώθηκε το 280 π.Χ. στεκόταν επιβλητικά στην είσοδο του λιμανιού.

Όμως, καταστράφηκε με τον σεισμό του 224 π.Χ. και δυστυχώς σήμερα δεν διασώζονται, αλλά ούτε και βρέθηκαν ποτέ τμήματά του.

Το 1309 τελείωσε η Βυζαντινή εποχή και η κυριαρχία των Ιπποτών, υπό τους οποίους η πόλη χτίστηκε σύμφωνα με τα μεσαιωνικά ιδεώδη.

Πολλά από τα διάσημα μνημεία, όπως το παλάτι του Μεγάλου Μάγιστρου, χτίστηκαν εκείνη ακριβώς την εποχή.

Το 1912, η Ρόδος πέρασε από τα χέρια των Ιταλών στους Τούρκους, ενώ το 1948, μαζί με τα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων, ενώθηκε με την Ελλάδα.

Στις περιοχές με ιδιαίτερο ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον περιλαμβάνονται: η Ακρόπολη της Λίνδου, η Ακρόπολη της Ρόδου, ο Ναός του Απόλλωνα, τα αρχαία μνημεία της Ιαλυσσού, η Αρχαία Κάμειρος, το Παλάτι του Διοικητή, η παλιά πόλη (μεσαιωνική) το παλάτι του Μεγάλου Μάγιστρου, η Συναγωγή Kahal Shalom στην Εβραϊκή Συνοικία, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τα ερείπια του κάστρου στον Μονόλιθο, το κάστρο της Κρητίνιας και ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης.

Προορισμός Για Τους Λάτρεις Του Windsurf

Το εξωτικό Πρασονήσι με τον πανέμορφο φάρο βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού της Ρόδου, περίπου 92 χιλιόμετρα από την πόλη και 40 χιλιόμετρα από τη Λίνδο, ενώ από το ξενοδοχείο Atrium Prestige σε απόσταση μόλις 18 χιλιομέτρων.

Το ξενοδοχείο παρέχει δωρεάν μετακινήσεις από και προς το ακρωτήρι.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν τα επίπεδα των υδάτων είναι χαμηλά, το Πρασονήσι αποτελεί προέκταση της Ρόδου.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα όμως, όταν ανεβαίνουν τα επίπεδα των υδάτων, το Πρασονήσι μετατρέπεται σε νησί.

Το Πρασονήσι θεωρείται και είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για windsurf και kitesurf, κυρίως εξαιτίας των δυνατών ανέμων που επικρατούν εκεί. Από τη μία πλευρά το Αιγαίο προσφέρει κύματα και αέρα για έμπειρους surfer.

Ενώ από την άλλη πλευρά, η Μεσόγειος δίνει πιο ήρεμα νερά, που είναι ιδανικά για αρχάριους. Υπάρχουν πολλές σχολές surf στην παραλία, οι οποίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες παρέχουν πλήρεις υπηρεσίες.

Θυμηθείτε ότι η παραλία δεν ενδείκνυται για μπάνιο, καθώς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κατακλύζεται από surfer, καθιστώντας δύσκολη την ανέμελη κολύμβηση στα σμαραγδένια νερά.